Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Iv
Ivo W - 23-10-2019 13:05:35
Huishouden & Energie

Waarom wil de laatste radiator van 5 niet warm worden?

Er zijn drie mogelijke oorzaken betrokken bij dit probleem:

- het kan zijn dat er lucht in het systeem zit, waardoor warm water maar moeilijk de laatste radiator bereikt. alles goed ontluchten kan dus voor verbetering zorgen.

- bij een moderne cv-ketel kan de pompsnelheid worden ingesteld. een te lage pompsnelheid kan er voor zorgen dat water niet goed rondgepompt wordt. dit is vooral te merken bij de radiatoren die in leiding-afstand het verste weg liggen van de cv-ketel. verhogen van de pompsnelheid kan uw probleem dan ook deels verhelpen. 

- het is zeer waarschijnlijk dat uw systeem slecht (of eigenlijk helemaal niet) waterzijdig is ingeregeld. bij waterzijdig inregelen worden via een zgn voetventiel de eerste radiatoren wat afgeknepen, zodanig dat alle radiatoren en kamers min of meer gelijkmatig opgewarmd worden. een goede installateur kan u helpen bij het waterzijdig inregelen. kost een paar uurlonen, maar het kan ook een besparing op de energiekosten opleveren van tussen de 5 en 10 procent.