Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

audb
audb - 04-11-2019 14:03:07
Computers & Telefonie

Defragmenteren externe hd

compleet opschonen van een hdd kan u doen door een programma te gebruiken zoals low level format  https://hddguru.com/software/hdd-llf-low-level-format-tool/" target="_blank">https://hddguru.com/software/hdd-llf-low-level-format-tool/


of https://privazer.com/nl/" target="_blank">https://privazer.com/nl/ welke gratis te gebruiken is (donatie van minimaal €9 is wel welkom maar niet verplicht)


deze laatste is wel sneller maar zal ook enkele uren in beslag nemen daarom is het aan te raden om het evt nachts te doen daar u aangeeft dat het een externe is kan het zelfs nog langer dan 12 uur in beslag nemen voor echt alles is gewist.


bij formateren kan een slimme gast namelijk de bestanden die geformateerd zijn namelijk zonder te veel moeite maar wel met geduld terug halen en als het echt om bestanden gaat die niemand wat aangaat is het formateren alleen echt niet genoeg.


overigens is een low level format niet anders dan het vol schrijven met een 0 of een 1 en dan kan echt niemand meer het bestand meer zien.