Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ja
januitgroningen - 04-11-2019 14:29:21
Computers & Telefonie

Defragmenteren externe hd

Geachte heer of mevrouw van der werf,

bij het normaal formatteren is de schijf niet leeg. wat-ie dan doet, is een nieuw bestandje plaatsen en een controle op fysieke fouten. het bestandje registreert/verwijst de clusters en de sectoren, waar de gegevens staan. en dit bestandje zal worden overschreven tijdens een normale formattering met een 0-verwijzing. daardoor lijkt die leeg. de gegevens zijn dan nog steeds aanwezig. en kan je ook op een andere manier weer uitlezen. tenzij je de schijf daarna weer gebruikt en zullen de gegevens worden overschreven. 

begrijpt, dat u de schijf wilt verkopen en met een dergelijke formattering wilt verkomen, dat de gegevens bij anderen terechtkomen. als u er echt zeker van wilt zijn, zul u een low level-formattering moeten toepassen. hierbij een linkje hoe dit te kunnen doen; https://nl.ccm.net/download/downloaden-34056732-hdd-low-level-format-tool