Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 05-11-2019 20:39:32
Computers & Telefonie

Laptop niet te repareren. recht op gelijkwaardig produkt?

Heeft u die laptop rechtstreeks bij hpo gekocht? of via een bedrijf dat zich qua verkoop richt op studenten van uw hoge school zoals o.a.de campuschop maar er zijn er meer.
in dat laatse geval is hoe dan ook de verkoper degene die u dient (of diende) aan te spreken.
indien dat rechtstreeks bij hp is geweest volgt men de wetgeving naar mijn mening. maar als de verkoper toch een andere is geweest is dat mogelijk wel kjammer maar geldt in feite in uw geval toch wel het zelfde. hoe dan ook is de wetgeving: http://www.consuwijzer.nl" target="_blank">www.consuwijzer.nl

http://www.wetboek-online.nl/wet/bw7/17.html" target="_blank">www.wetboek-online.nl/wet/bw7/17.html


http://www.wetboek-online.nl/wet/bw7/18.html" target="_blank">www.wetboek-online.nl/wet/bw7/18.html en eventueel verder:


http://www.wetboek-online.nl/wet/bw7/20.html


http://www.wetboek-online.nl/wet/bw7/21.html


http://www.wetboek-online.nl/wet/bw7/22.html


http://www.wetboek-online.nl/wet/bw7/23.html


http://www.wetboek-online.nl/wet/bw7/24.html


http://www.wetboek-online.nl/wet/bw7/25.html  de inhoud spreekt voor zich en behoef ik gelet op het feit dat u hbo student bent (succes met uw opleiding gewenst) niet nader toe te lichten. om een al lang verhaal kort te maken: als men de ewaarde als genoemd op de aankoopbon vergoed voldoet men aan de consumentenbeschermingswetgeving en dan is er geen probleem. u kunt nooit en te nimmer voor iets dat u goedkoper heeft aangeschaft dan de huidige marktwaarde die markwaarde claimen. ergo: volg het advies van @tijger1. u heeft wettelijk recht op een gelijkwaardig product en ook wettelijk als dat niet kan (en lees dan op basis van uw aankoop bedrag) ook op uw geld retour en dat laatste lijkt dus nu aan de orde. helaas voor u, m.i. terecht.