Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Iv
Ivo W - 07-11-2019 07:58:52
Geldzaken & Recht

Werkongeval, zorgkosten zelf betalen?!?

In beginsel is de werkgever aansprakelijk voor alle schade die een werknemer onder werktijd oploopt. dus ook voor vergoeding van het eigen risico.

er zijn twee uitvoeringen:
- werkgever hoeft de schade niet te vergoeden als de werknemer een vergoeding van de daadwerkelijke veroorzaker van de schade ontvangt 
- werkgever hoeft de schade niet te vergoeden, wanneer deze is ontstaan door opzettelijk gedrag van de werknemer.

van de tweede uitzondering lijkt hier geen sprake.
van de eerste uitzondering is in dit geval ook geen sprake als onbekend is wie het letsel heeft aangebracht of wanneer deze veroorzaker niet bereid is om de schade te vergoeden. indien wel bekend is wie de schade veroorzaakt heeft maar er geen vergoeding aan werknemer heeft plaatsgevonden, dan dient de werkgever simpelweg de schade te vergoeden. op zijn beurt kan vervolgens de werkgever een procedure starten om alsnog de schade terug te vorderen bij de daadwerkelijke dader/veroorzaker.