Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ha
harrybre - 11-11-2019 13:47:44
Geldzaken & Recht

Je financiële zaken laten regelen, maar door wie ?

pas aan een bewindvoerder beginnen als je stapelgek en 100% dement geworden bent met 0 ( nul ) aan andere hulp.

mijn schoonzus werd na een herseninfarct opgenomen in een revalidatie - en daarna in een verzorgingstehuis. er vanuit gaande, dat twee sociale ondersteunsters en haar zoon wel alles zouden regelen... niet dus.
zoon, die als anti-kraak/inbraak in het ouderlijk huis getrokken was, betaalt maar een deel van de kosten van bewoning. en de (o.a. gemeentelijke) sociale ondersteunsters.... eind augustus moest ik bij de rabo er achter komen, dat haar aow sinds juni geschorst was, dus even de svb gebeld en opgelost. overigens wordt op € 5,-/mnd na de hele aow opgeslokt door het verzorgingstehuis. met een prijs van € 2,-/kop koffie kan je dus nog eens een feest geven daar. van haar pensioentjes kan ze menzis zorg, abonnement mobiele telefoon en ziggo tv, uitvaart- en wa-verzekering niet eens betalen. dus, boete op boetes, incassokosten, zelfs gerechtelijke kosten. een factuur van menzis van € 459,95 ( waar dan ook op gebaseerd ) bleek via ggn-incasso te zijn opgelopen tot boven de € 1400,- nieman, die ene nagel had uitgestoken.

dus.. een bewindvoerster benoemd via de arnhemse kantonrechter ( die zich overigens geen ene draad gelegen lag aan de verplichting, diegenen, die de betrokkene uit wilde nodigen voor die besloten hoorzitting, uit te nodigen en als belanghebbenden te erkennen. zelfs familieleden waren niet aangeschreven).
mijn schoonzus geadviseerd akkoord te gaan gezien twee randvoorwaarden: a) huis wordt niet verkocht en b) idem de auto niet.
echter, helaas.. niet in de beschikking opgenomen, dus.. vrije hand voor de bewindvoerster, die overigens niet echt de juridische regelingen omtrent haar vak blijkt te kennen en.. haar cliënten meer als lijfeigene lijkt te zien: "in mijn functie als bewindvoerder van mevrouw x geef ik u hierbij te kennen dat u geen contact meer mag zoeken om haar financiën te bespreken."
ze kent maar één adagium: huis verkopen, om met € 300k overwaarde wat schulden van ca € 15k af te lossen. helemaal wordt voorbij gegaan aan de overwaarde hypotheek van o.a. abn amro, waarbij niet alleen de schulden opgelost kunnen worden, doch bovendien € 971/mnd over 10 jaar of € 731/mnd over 15 jaar ( schoonzus is dan 84) "uit de stenen getrokken kunnen worden".
duidelijk niet op de hoogte van dit soort hypotheken, die helemaal niwets te maken hebben met inkomen, maar enkel met overwaarde  "een overwaarde hypotheek is hier helemaal niet op zijn plek, omdat mevrouw structureel inkomen te kort heeft"

een bkr registratie is bewust niet tegengehouden, waardoor de abn moeilijkheden heeft alsnog die overwaarde hypotheek te verlenen.
 
en de kantonrechter in arnhem: 
ik heb uw onderstaande brief voorgelegd aan de kantonrechter.  hij gaf te kennen dat indien u het niet eens bent met de uitspraak, de belanghebbenden binnen 3 maanden na datum uitspraak in hoger beroep kunnen gaan”. wetend, dat dan een advocaat nodig is, en daarmee een onoverkomelijke financiële hindernis voor mijn schoonzus.


 


met zo’n bewindvoerster, sociale ondersteuners en kantonrechter heb je geen vijanden meer nodig