Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ev
evertgd - 15-11-2019 13:37:53
Huishouden & Energie

Bedrjif gebruikt mijn afvalbakken

Het beste lijkt mij om eens met de verhuurder, de kapster en een derde persoon, die aan uw kant staat (zodat het geen 2 tegen 1 is) om de tafel te gaan zitten en dit uitpraten. dat betekent niet, dat je jezelf 'soft' moet opstellen, breng in zo'n gesprek helder en duidelijk je mening naar voren en zeg, dat je het er niet mee eens bent en dat je een oplossing wilt.  want uiteraard wil je de verhouding met de verhuurder goed houden. omgekeerd zal dat ook het geval zijn, anders moet hij weer een nieuwe huurder zoeken en krijgt hij vervolgens weer dezelfde klacht. in een goed gesprek kan het best even 'knallen', maar als je daarna gewoon met elkaar blijft praten en het gesprek goed afsluit, heb je al veel gewonnen.

het lijkt mij logisch, dat zowel u als de kapper een evenredig deel betaalt voor het ophalen van het huisvuil. de kapster zal veel meer afvan produceren dan u, dus is het logisch, dat die dan ook het meeste betaalt.

waarschijnlijk gaat het, als ik het goed begrijp, om panden, die als 1 adres staan geregistreerd, maar het moet in dat geval ook mogelijk zijn om bij de gemeente meerdere kliko's aan te vragen voor 1 adres. dat zou de verhuurder dan moeten doen, als eigenaar van het pand. voor extra kliko's moet ook extra worden betaald. ook dat lijkt mij een zaak van de verhuurder. betalen zowel u als de kapper ozb en afvalstoffenheffing? dan is er sprake van 2 panden, een a- en een b-adres. in dat geval hebt u simpelweg recht op een eigen set kliko's en moet de gemeente die verstrekken..

een goed gesprek kan hierin helderheid scheppen en de lucht tussen alle partijen klaren. het is nog altijd zo: beter een goede buur, dan een verre vriend.