Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 16-11-2019 10:49:46
Geldzaken & Recht

Hypotheek nog op mijn naam

Uit uw vraag begrijp ik dat op papier / bij convenant u afstand heeft gedaan van het huis. uw ex diende evenwel zelf de hypotheek op zijn naam over te zetten.
uw ex heeft dat kennelijk nagelaten hoewel ik niet uitsluit dat de hypotheeknemer dat doen van afstand niet heeft geaccepteerd. 
staat de woning kadastraal inmiddels wel geheel en alleen op zijn naam?

de valkuil in deze is m.i. inderdaad dat indien er bij verkoop een restschuld zou zijn de hypotheeknemer u daar dan ook op kan aanspreken.
dat wil m.i. niet zeggen dat bij overwaarde bij verkoop zoals u aangeeft de helft van die overwaarde dan aan u toekomt. dat lijkt mij niet het geval te zijn als het huis kadastraal zijn eigendom is geworden. dat moet dan te vinden zijn in een notariële akte waarvan het (ook) mij lijkt dat u ook voor die acte van afstand zelf heeft moeten tekenen. ,

als hij de hypotecaire lasten en ook andere kosten volledig betaalt is er voor wat dat betreft niets aan de hand want u kunt dan ook niet aantonen dat u daar aan bijdraagt.
al met al een lastige kwestie en ook gelet op de verwijzingen die u al kreeg lijkt het mij toch zaak om in de uw advocaat of een advocaat te raadplegen en ook een notaris.