Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Jc
JcK - 18-11-2019 23:19:26
Huishouden & Energie

Tocht mogelijk vanuit bovenwoning ?

Dank voor de moeite om het stuk door te lezen en deze snelle reakties.

@ tijger1: mijn voordeur is vorig jaar vernieuwd en hier komt geen tocht doorheen.
puur om te testen heb ik de ventilatie uitgezet en zelfs de roosters afgeplakt maar hiermee is geen verschil te merken.
ook is vorig jaar door een installateur van de producent zelf langsgekomen om het te testen dus ga ervan uit dat het goed zit zeker i.c.m. mijn eigen afsluit-test.

@malty ik ben niet zeker of dat afdoende zou zijn, mijn theorie daarmee was dat ik dan of de rook naar buiten zou moeten zien komen of anders buren.

@panter22 : de voordeur is goed en bij controle zijn er geen kieren in welke vorm dan ook waargenomen.

het komt voor een deel onder de vensterbank vandaan maar dan niet van het raam maar van onder de verwarming
vandaan maar dit is bij lange na niet genoeg om de huidige koude windstroom te veroorzaken. (hier ben ik al voor bezig om dit te verhelpen).

door meerdere testen van mijzelf met het systeem uit en ventilatiegaten afgeplakt en controle door de makers durf ik met zekerheid te zeggen dat het ventilatiesysteem niet het probleem is.
dit zegt mij ook dat de filters niet het probleem zijn aangezien ik dit heb sinds ik hier woon waneer ook gelijk het systeem is geinstalleerd door de verhuurder als "test".
de documentatie van het systeem is mij bekend en ook heb ik direct contact gehad met het bedrijf die het systeem leverde.

@magnum007 :
het bouwjaar is 1965 is mij verteld, enige afwijkingen van de toen geldende norm hoop ik te kunnen ontdekken in reeds aangevraagde bouwtekeningen.

dat het een stuk kouder is in een benedenwoning geloof ik wel maar ik zou toch wel graag zelf in de hand hebben of ik een koude luchtstroom in mijn huis heb zonder dat mijn stook-kosten verveelvoudigd worden.

van huis uit ben ik gewend om te ventileren door simpelweg ramen open te zetten en heb ik zelfs in slecht geventileerde
studentenkamers nooit last gehad van schimmels e.d.

wat meer stoken is een soort van oplossing, ik heb gelezen dat het energielabel de stookkosten meeneemt in de berekening maar dit zou op zijn hoogst een bestrijding van een symptoom ipv een oplossing zijn.
m.b.t. verhuizen, ik heb na mijn ouderlijk huis bijna 20 jaar op verschillende kamers gewoond en deze woning ben ik 8 jaar voor ingeschreven.
ik heb een kleine voor en grote achtertuin en afgezien van de tocht en enkele "bijzondere" buren is dit een perfecte woning.
doordat van huis uit professioneel over bouw/verbouw en renovatie gedaan wordt kan ik dit niet anders zien als een probleem met vooralsnog onbekende oorzaak maar wel iets wat op te lossen is.
als het een koopwoning was geweest was er al het 1 en ander meer veranderd maar ben nu nog verplicht om het langs andere kanalen te doen.