Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 21-11-2019 11:17:55
Geldzaken & Recht

Mag cbr een 18-jarige, 21 weken laten wachten op een gezondheidsverklaring?

Ik heb wel een andere reactie: ik geef u zo een verwijzing naar aanleiding van het absolute feit dat ik mij ernstig afvraag of adhd wel een gezondheidskwestie zaak is. ik zeg dat hoewel er bij ernstige gedragsproblemen (en m.i. ook gerlukkig niet altijd) medicatie wordt voorgeschreven.
helaas heb ik vaak gezien dat het adhd stempel vaak al wordt gegeven als kinderen erg levendig zijn, graag uitdaging nodig hebben en lastig zijn maar lees voor andere lijken als zij die uitdaging niet krijgen of onvoldoende ruimte hebben/krijgen.
om die reden is het m.i. jammer dat uw kleindochter 'naar waarheid' heeft ingevuld. maar helaas, gedane feiten nemen geen keer.

wel is het zo dat indien er op het moment van aanvraag nog sprake is van het gebruik van bijv. ritalin daardoor de rijvaardigheid zeer ernstig wordt beïnvloed.
herhaal, het is m.i. (en dat zeg ik als v/h nip geregistreerde psycholoog van arbeid en gezondheid en ervaring met begeleiding van o.a. bovenmatig intelligente jong volwassenen (die dan soms een adhd stempel hadden gekregen omdat hun omgeving niet met hoogbegaafdheid bleken om te kunnen gaan.

als al gezegd, bij het cbr is sprake van een grote achterstand. het lijkt mij wel een idee om het door u geschetste probleem voor te leggen via het contactformulier van https://www.nationaleombudsman.nl/contact-en-adres" target="_blank">https://www.nationaleombudsman.nl/contact-en-adres