Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Al
AlexS37 - 24-11-2019 14:17:56
Auto & Vervoer

Ford focus 1.0 ecoboost welke erg trilt door cilinderuitschakeling. oplossing?

goedemiddag, 

een herkenbaar probleem met een herkenbaar antwoord.

ik heb mei van dit jaar een ford focus wagon 1.0 125pk geïmporteerd in duitsland. na enige tijd merkte ik ook dat de auto erg trilt wanneer de motor tussen de 2000-2700 tpm maakt, dus bij cilinderuitschakeling. 



ik ben hiermee naar de lokale ford dealer gegaan (niet waar ik de auto heb gekocht). de monteur vertelde mij dat dit een eigenschap is van een drie-cilinder en ik dan het beste in de sportstand kan rijden omdat hier de cilinderuitschakeling niet of minder snel (?) gebeurt.

vervelend voor de lokale dealer omdat ik hier de auto niet heb gekocht (wel mijn voorgaande ford). maar vind het beschamend dat een merk als ford, die bekend staat om de goede rijeigenschappen, een auto zo kan verkopen. heeft iemand hier al een oplossing voor gekregen bij ford?