Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mo
mof - 25-11-2019 12:01:21
Elektronica & TV

Led lampen doen het niet

Beste henk sennee,

ook ouderwetsegloeilampen werken iha niet als ze in serie zijn geschakeld: deze werken op 230 volt, twee van deze lampen in serie pakken maar 115 volt per lamnp, en zouden dan niet werken.
verder: als eenled lamp wordt ingedraaid met een oude lamp, werkt wel de led lamp maar niet de oude lamp. dan zou bij een serie schakeling dus
de led lamp op 115 v wel werken, en de oude niet, dat zou kunnen omdat de led lamp eigenlijk op maar een paar volt werkt, 5v of 12 v of zoiets, en de
ingebouwde convertor wellicht van 100 - 240 v input accepteert (dan kan hetzelfde lampje ook in de us worden verkocht). de oude gloeilamp heeft dan te weinig spanning, er loopt weliswaar stroom maar te weinig om de gloeidraad te laten gloeien.
maar in dat geval zouden twee serie geschakelde led lampen dus wel moeten werken.