Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Au
Augje - 28-11-2019 12:32:21
Huishouden & Energie

Radiator aan of uit

Toen een monteur bij mij de ketel wilde testen en er te weinig radiatoren open stonden, gaf de ketel een vreselijk ratelend geluid. dan weet je dat er echt wat mis is. echter: bij gewoon gebruik met maar 1 radiator open treedt dit niet op, de ketel regelt zelf hoeveel er rondgepompt moet worden. en als alle radiatoren dicht staan, stopt hij er gewoon mee.
als een tikkend geluid door het uitzetten/krimpen van de buizen veroorzaakt wordt, kan het helpen om de watertemperatuur van de ketel lager te zetten. tegenwoordig staat die vaak standaard op 90 c, maar dat kan best wat lager, als het maar minimaal 60 c blijft. dit geeft (in elk geval bij mij) een veel betere warmte, de radiatoren worden gelijkmatiger warm. hierdoor kan het hele oppervlak warmte afgeven, wat veel efficienter is en je stookkosten worden ook nog eens lager.