Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Jc
JcK - 28-11-2019 12:34:55
Huishouden & Energie

Tocht mogelijk vanuit bovenwoning ?

Hallo,
bij deze een update en zo nodig de antwoorden op de vragen op de laatste reacties.

@panter, het dichtstoppen is puur om de afkomst van de oncontroleerbare tocht te kunnen identificeren en te verhelpen.
hierna kan ik zelf ervoor kiezen om te luchten ipv de tocht die hier al zorg voor draagt.
het zou eventueel kunnen dat de lucht hier van af komt, zelf droog ik ook binnen maar niet in de buurt van een kachel en de geur die ervanaf komt is een frisse wasgeur.

@aurora, goed mogelijk maar zoals ik hierboven noem is het dichtstoppen puur om de afkomst te weten te komen.
voor tocht vanaf voorkant / alu toevoeging zie beneden bij planning.

@1paul ik ben bekend met luchtcirculatie maar ook dat deze te beinvloeden moet zijn, ten minste dat was zo in alle woonruimtes waren ik tot nu toe verbleven ben.

ik heb geen afzuigkap in de keuken en mijn ventilatiesysteem staat afgesloten op de manier dat de klepjes naar buiten toe dicht zijn. de enigste afzuiging die ik heb zit in de inpandige douche en deze staat 9 van de 10 keer niet aan waneer ik tocht heb.

de cv ketel is bij mij binnen en wordt niet gedeeld met de buren.


intussen heb ik een bezoek gehad van de opzichter van de woningbouw samen met de medewerker die mij rondgeleid heeft in de woning voor de verhuur.
hiervoor heb ik nog aangeboden een warmteverliesmeter te regelen en daar over langere termijn meerdere metingen per dag te doen. hier werd helaas niet op ingegaan.
dus bij het bezoek heb ik nogmaals de problermen beschreven en oen kwam de opzichten met de optie om de vensterbanken voor en achter te lichten omdat tocht hierlangs blijkbaar een bekend probleem is.
aangezien ik gemerkt heb dat er zeker een deel van de tocht onder de vensterbank vandaan komt heb ik hier ja op gezegd en intussen is de afspraak gemaakt voor de ingreep binnen zeer afzienbare tijd.
mij werd verteld dat dit zo en zo al in de planning stond dus feitelijk worden hier geen "extra"kosten gemaakt dus prima.

intussen heb ik de mogelijke verbindingen nagekeken tussen de woningen maar alle leidingen ed zijn goed afgesloten / dichtgekit.

ik hoop dat waneer de vensterbanken gelicht worden ik meer inzicht krijg over de bouw want mij is verteld dat er geen bouwtekeningen zijn opgegeven voor deze woningen.
door een bouw-pro is mij verteld dat dit niet vreemd is voor een huis uit de jaren 60.

ook heb ik intussen 1 dag meegemaakt waarop ik geen last van tocht had, vreemd genoeg was dit op een dag dat er veel wind stond.
hier ga ik nog over overleggen met de aannemer die mijn vensterbanken gaat lichtten want dit alleen vind ik al vrij vreemd.

wederom dank voor het lezen en meedenken / reacties geven.
met wat geluk kan ik binnen 2 weken een update geven over de komende aanpassing en of deze geholpen heeft.