Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

askjeeves
askjeeves - 12-12-2005 17:37:49
Geldzaken & Recht

Leefgeld in de wsnp

 ik meen dat het vrij te laten bedrag neer komt op 90% van de voor de betrokkene geldende bijstandsnorm (dat kan ivm wel/ niet verstrekken van toeslagen weer per gemeente verschillen). droomertje zou dus moeten weten welk bedrag anderen (in vergelijkbare leef- en woonomstandigheden) in de eigen gemeente aan bijstand krijgen en van dat bedrag dan alsnog 10 % afhalen. let wel: van dat bedrag moeten inderdaad alle persoonlijke uitgaven (vaste lasten ed) worden voldaan, waar het daadwerkelijk te ontvangen leefgeld dan uiteraard weer van afhankelijk is. (wat blijft er over?) wanneer er bv een reservering "onvoorzien" plaats zal vinden, betekend dit een verlaging van het beschikbare leefgeld.

je meent? klinkt alsof je het niet zeker weet.


dus laat ik maar een aanvulling maken........................


het vtlb ligt tussen de 90 en 110 % van de bijstandsnorm, afhankelijk of je werkt of een uitkering geniet. daarbij tellen uitkeringen van de bijzondere bijstand niet mee als inkomen. maar bv reiskosten die je van je werkgever ontvangt weer wel en verdwijnt gedeeltelijk in de boedelrekening.


het klinkt krom, maar je moet er soms geld op toe leggen om te gaan werken en zoveel mogelijk inkomsten kan genereren om je boedelrekening te laten groeien.


dan zijn er nog allerlei persoonlijke omstandigheden die je vtlb bedrag kunnen bepalen. voor deze uitzonderingen dient door de bv ( bewindvoerder) bij de rc (rechter commissaris) toestemming gevraagd worden om deze toe te passen.