Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sjjoppy
sjjoppy - 05-12-2019 09:53:53
Voeding & Gezondheid

Gebrekkige ingredientenlijst

Ik zie 2 pakken halfvolle melk, de ene lactosevrij de andere niet.
lactose komt van nature in de melk van zoogdieren voor en is geen ingrediënt dat toegevoegd kan worden, verwijderen kan wel.
https://www.diabetesfonds.nl/minder-suiker/veelgestelde-vragen/wat-is-lactose" target="_blank">https://www.diabetesfonds.nl/minder-suiker/veelgestelde-vragen/wat-is-lactose

nog wat informatie,
lactose, ((β-d-galactosepyranosyl)-d-glucopyranose) ook wel melksuiker genoemd, is een suiker die voorkomt in de melk van alle zoogdieren, koemelk bevat 4 tot 5 procent lactose. lactose zit dus ook in de meeste zuivelproducten. lactose komt ook voor in enkele tropische planten. verder komt het niet voor in plantaardige producten. zuivere lactose vormt grote, harde kristallen die moeilijk oplosbaar zijn. lactose wordt daarom ook wel zandsuiker genoemd.

lactose is een disacharide van galactose en glucose. het is minder zoet dan suikers zoals sacharose en glucose (druivensuiker).


https://nl.wikipedia.org/wiki/lactose" target="_blank">wikipedia