Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

newmikey
newmikey - 05-12-2019 10:48:33
Voeding & Gezondheid

Gebrekkige ingredientenlijst

Het antwoord is uiteraard vrij simpel op te zoeken. er zijn twee manieren om melk lactosevrij te maken, de modernere manier zal inderdaad lactase- en lactosevrije melk opleveren. uw verontwaardiging is dus zonder enige grond:


 echt de lactose uit melk halen is een lastig proces. wat fabrikanten dan ook doen, is lactase toevoegen aan de melk. hierdoor zul je merken dat de melk die op deze manier ‘lactosevrij’ is gemaakt, veel zoeter smaakt. de toegevoegde lactase splitst de lactose op in glucose (suiker) en galactose. hierdoor hoeven je darmen dit niet meer te doen. zo krijg je geen klachten van deze melk als je een lactose-intolerantie hebt.


er is ook een andere manier. de lactose wordt dan echt uit de melk gehaald. de lactosevrije melk van bijvoorbeeld campina wordt op deze manier geproduceerd. de melk wordt in duitsland gefilterd. er wordt dus geen lactase toegevoegd. deze manier van melk lactosevrij maken door lactose er echt uit te halen is nieuw.