Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jo
jorisw - 08-12-2019 11:07:29
Geldzaken & Recht

Vve fraude

Als iemand zolang bestuurslid kan blijven (waarschijnlijk omdat de leden het wel prima vonden dat iemand het wilde doen) krijg je bijna vanzelf dit soort uitwassen. zeker als je dan merkt dat de leden alles voor zoete koek aannemen is de weg geopend naar meer.... ook vve bestuurders zijn maar mensen.

kortom: roep een vergadering bijeen en ga een fatsoenlijk bestuur opzetten met minstens 3 leden en een kascommissie om dit in de toekomst te voorkomen. als dat niet lukt, uitbesteden naar een professionele organisatie. reken dan wel op een extra kosten posten van duizenden euro's per jaar. reken op 40 euro extra per maand per lid. voor de korte termijn kan het ook handig zijn om een accountant in te huren die orde op zaken kan stellen.