Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 08-12-2019 11:39:30
Geldzaken & Recht

Vve fraude

Ja!! strafrechtelijke aangifte doen! fraude is een strafrechtelijk feit en is dan een kwestie voor politie en openbaar ministerie. de enige die dan een advocaat nodig heeft is de fraudeur en als de erfgenamen de nalatenschap hebben aanvaard zijn die, anders dan door anderen gesteld, wel degelijk aansprakelijk te stellen. let wel op dat als het tot een zitting komt bij de strafrechter met ook een strafvordering in die vordering de schadevergoeding is opgenomen.

als de fraude bewijsbaar is en het komt tot een vonnis betekent dat, dat er alsnog een schuld is ontstaan zie bijv. : https://www.luminisexecuteurs.nl/erfrecht/aansprakelijkheid-voor-schulden.html" target="_blank">https://www.luminisexecuteurs.nl/erfrecht/aansprakelijkheid-voor-schulden.html  en zie ook artikel 4:182 en verder van het bw. (en voor de liefhebbers dit essay ; https://openaccess.leidenuniv.nl/bitstream/handle/1887/56138/de_aansprakelijkheid_voor_schulden_der_nalatenschap_bij_de_wettelijke_verdeling.pdf?sequence=1" target="_blank">https://openaccess.leidenuniv.nl/bitstream/handle/1887/56138/de_aansprakelijkheid_voor_schulden_der_nalatenschap_  )

zo er toch sprake zou moeten/kunnen zijn van het instellen van een zie: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/rechtspraak-en-geschiloplossing/vraag-en-antwoord/ben-ik-verplicht-een-advocaat-te-nemen-voor-mijn-rechtszaak-en-wat-kost-een-advocaat" target="_blank">geen advocaat nodig

is uw vereniging lid van 'vereniging eigen huis', dan kunt u ook die benaderen voor nader advies.

nog een aanvulling: ik gaf al aan om aangifte te doen. het kan zijn dat men omdat degene die het betreft is overleden kan het zijn dat men daar twijfelachtig tegen over zal staan, ook gelet op het met het strafbare feit gemoeide bedrag. vraag dan naar het advies hoe dan te handelen maar hoe dan ook is het altijd mogelijk om tegen een eventuele weigering van aangifte of sepot in bezwaar te gaan. er is hoe dan ook, indien u dat afdoende kunt bewijzen, sprake van een strafrechtelijk feit.