Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ne
neodutchio - 08-12-2019 15:34:01
Geldzaken & Recht

Abnamro laat roodstaan voor senioren ouder dan 75 jaar volgend jaar niet meer toe

De regels die banken moeten voeren zijn een stuk scherper geworden. vroeger kon iemand op de lat gaan wintersporten. boot, tweede auto en zomervakanties konden allemaal meegefinancierd worden. resultaat is dat vele mensen diep in de schulden terecht zijn gekomen en er meer rente dan aflossing betaald werd. dit is een halt toegeroepen. al menig jaar overigens.
banken hebben een zorgplicht gekregen. men mag niet meer boven hun stand leven en er moet voorkomen worden dat mensen gaan afglijden. mensen boven de 75 hebben niet het eeuwige leven. bij overlijden is het een gedoe om geld terug te vorderen bij erfgenamen. en wat als de erfenis niet aanvaard wordt? ook het inkomen is een stuk minder dan bij de werkende man. dus meer moeite om leningen terug te betalen.

het is niet de schuld van abn en ze zijn in deze zeker niet arrogant. u kunt het allemaal betalen, maar vele met u simpelweg niet. de bank loopt daar risico dat ze kunnen fluiten naar hun geld.