Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mo
mof - 09-12-2019 13:06:48
Geldzaken & Recht

Abnamro laat roodstaan voor senioren ouder dan 75 jaar volgend jaar niet meer toe

Van leeftijdsdiscriminatie is sprake als er verschil in behandeling bestaat op grond van leeftijd die niet objectief andererwijze kan worden beargumenteerd.
dit is vergelijkbaar met racisme, waarbij oneigenlijk onderscheid tussen rassen, afkomst of huidskleur wordt gemaakt, en vergelijkbaar met seksisme waarbij oneigenlijk onderscheid tussen geslacht, of tegenwoordig meer sexuele geaardheid, wordt gemaakt.

is er hier sprake van? ik denk van niet omdat mensen die ouder zijn dan 75 jaar meer kans hebben om te sterven dan jonge mensen.
dat levert een groter financieel risico op. net als verzekeringsmaatschappijen  kunnen banken eisen stellen aan personen met een verhoogd risico. dat de grens bij 75 licht heeft te maken met het risico dat de bank maximaal wil lopen en als tweed is het natuurlijk op een mooi getal afgerond.

dat u uw leven lang niet heeft roodgestaan is keurig, u hoeft zich dan ook geen zorgen te maken. uiteindelijk hoeft de bank niemand toe te staan rood te staan. daar kunnen ze hun eigen beleid maken.