Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

cvmathilde
cvmathilde - 10-12-2019 21:23:34
Voeding & Gezondheid

Shoppen bij de apotheek

@mfb schreef op 30 juni: "..... ik neem aan dat u het hier heeft over een eigen bijdrage voor een bepaald medicijn. voorheen moest deze altijd rechtstreeks aan de apotheek betaald worden". 


u heeft waarschijnlijk gelijk. maar de " onzin" die verspreid wordt , is wel de schuld van de apotheken zelf.
dat de eigen bijdrage plotseling, zonder duidelijke informatie, door de zorgverzekeraar geïnd wordt, moet wel door de apotheek gemeld worden, zodat de patiënt weet wat de kosten zijn. 


de klanten willen duidelijkheid maar krijgen die niet. geen prijs op het doosje, geen facturen. dus altijd weer een verrassing hoeveel het medicijn heeft gekost. receptregelvergoeding twee keer berekenen als het medicijn in twee keer wordt afgeleverd omdat het niet op voorrraad is. een zakje met medicijnen, maar wat zit er eigenlijk in het zakje? eerste aflevering berekenen als dat onjuist is. niet waarschuwen als een medicijn bijzonder duur is en als er alternatieven zijn. 


dus ik vind dat de apotheken eerst naar zichzelf moeten kijken voordat ze kritiek op hun klanten hebben. en privacy? die is er niet, want de apotheek deelt zijn patientgegevens met de andere apotheken in het cluster.