Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

edrick3
edrick3 - 15-12-2019 14:49:34
Auto & Vervoer

Met welke elektrische steps mag je wel de weg op in nederland?

Van de site van de anwb:

welke e-steps zijn goedgekeurd?


veeley
e-micro
kickbike (type luxury, cruise en fat max
yedoo mezec

lees hier waarom deze steps wel zijn goedgekeurd voor gebruik op de openbare weg:



veelay
voldoet aan de criteria voor de bromfiets. dit komt onder meer omdat ze een (opklapbaar) zadel en zijspiegel hebben. let op: voor een bromfiets moet je wel 16 jaar zijn en in bezit van een am-rijbewijs.
e-micro
voldoet aan de criteria voor e-bike. dit komt omdat ze slechts trapondersteuning bieden. voor deze step heb je dus geen rijbewijs en wa verzekering nodig.
kickbike en yedoo mezec
voldoen aan de criteria van 'bijzondere bromfiets. dit is de categorie waaronder ook de segway valt. let op: de goedkeurig is alleen voor gebruik van de openbare weg in nederland. voor de meest actuele lijst van alle 'bijzondere bromfietsen' kan je terecht bij de https://www.rdw.nl/particulier/nieuws/2019/elektrische-steps-in-nederland" target="_blank">rdw. de regels voor de bijzondere bromfiets vind je op de site van de https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/bijzondere-voertuigen/bijzondere-bromfietsen" target="_blank">rijksoverheid
 




wat info:https://www.vraaghetdepolitie.nl/verkeer/overig-verkeer/mag-ik-met-mijn-elektrische-step-buiten-rijden.html" target="_blank"> https://www.vraaghetdepolitie.nl/verkeer/overig-verkeer/mag-ik-met-mijn-elektrische-step-buiten-rijden.html