Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jo
jorisw - 16-12-2019 11:38:28
Auto & Vervoer

Ik wil private lease rijden, moet ik een benzine auto kiezen of een elektrische auto?

De leasebedragen liggen behoorlijk bij elkaar in de buurt tegenwoordig. een nissan leaf wordt tegen hele aantrekkelijke bedragen aangeboden, zeker als je kijkt wat voor functionaliteit je krijgt. 

let vooral op de mogelijkheden om de auto op te laden als je voor een bev gaat. kan je thuis een laadpaal plaatsen? zijn er op je werk mogelijkheden om te laden?  als dat allemaal mogelijk is, dan is een bev al snel aantrekkelijker. ben je afhankelijk van openbare laadpalen dan wordt het al wat lastiger maar niet onmogeljik, mits ze wel in jouw woonwijk staan natuurlijk, anders wordt het wel lastig. 

daarnaast hangt het natuurlijk ook af van wat voor ritten je maakt. als je vaak langere ritten maakt dan de actieradius van een ev dan kan benzine handiger zijn. maar dit spreekt voor zich. 

voor normaal verkeer moet je je niet teveel aantrekken van de actieradius. er wordt nog teveel vergeleken met ice auto's, maar met een ev die je thuis en op het werk kunt opladen, vertrek je altijd met een volle batterij en hoef je onderweg niet te "tanken".