Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

er
erky - 27-12-2019 12:50:29
Computers & Telefonie

Hoe gebruikt pc geheugen?

hoi mijnnaamwashaas,

er zijn twee soorten geheugen in een computer. het werkgeheugen en de opslag. veel laptops of desktops hebben nu werkgeheugen van 4 gb. daar worden de programma's en apps in gezet als wij ze starten. dus als je gaat internetten wordt de browser gestart en in het werkgeheugen gezet.
de opslag bestaat tegenwoordig uit twee soorten, een ssd en/of een harde schijf. een ssd en een harde schijf hebben de functie dat ze zonder stroom dingen kunnen vasthouden, dus bewaren. als je alleen een ssd hebt staan daar de programma's in opslag, maar ook jouw eigen bestanden. als je een grote harde schijf erbij wilt zetten dan kan dat. het is dan ook verstandig om zaken te scheiden.
op de ssd zet je dan windows (staat er nu al op) en de bestanden kun je dan op de opslag harde schijf neer zetten.
een mooie manier is om als de harde schijf eenmaal geplaatst is enkele stappen te ondernemen.
open de verkenner (explorer) ga naar de c-schijf (of ssd) klik dubbel op de map 'gebruikers'. klik daarna dubbel op de gebruiker (jouwnaam of user of zo) en dan zie je de mappen 'afbeeldingen', 'documenten', 'muziek', 'video's' en meer. klik met rechts op de map 'afbeeldingen' en kies 'eigenschappen' en zoek dan het tabblad 'locatie'. daar is het mogelijk de gehele map (inclusief bestanden) netjes te verplaatsen van de ssd (c-schijf) naar de harde schijd (d-schijf). dit kan met bijna alle mappen van de gebruiker. verplaats de bestanden gerust naar d:user/jouwnaam/pictures en met de andere mappen de aangepaste naam. ik doe dat door alleen de letter c te vervangen door d. voor elke map zul je even door een paar venstertjes moeten ter bevestiging. kies steeds ja. en ok.



wil je ook nog weten hoe je een harde schijf erbij plaatst in de desktop, dan is dat een ander verhaal. daar gaat jouw vraag mogelijk niet over.


succes,
erky