Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 02-01-2020 22:16:25
Computers & Telefonie

Cd brander defect?

N.a.v. al gegeven reacties; ik doe zojuist een nieuwe poging. het lampje knippert niet. cd 'draait' wel. de genoemde proef doe ik morgen op een rw schijf. lampje knippert nu wel en schijf wordt uitgeworpen. bij openen verkenner: ook nu schijf is leeg. op schijf is niet te zien dat er iets is gebrand. en inmiddels nog merkwaardiger: bij het plaatsen van een lege cd rw komt opmerking cd is niet leeg en re formatteren lukt ook niet. frappant is dat bij nazien van de info er een melding komt dat het apparaat het laatst op 17 juli zou zijn gestart. bij controle van instellingen zou het apparaat correct werken. ik heb inmiddels de standaardinstellingen opnieuw ingesteld en doe een nieuwe poging. bij het laden van een lege schijf komt de melding dat er bestanden klaar staan om te branden en daarna nu bij geven van de brandinstructie wordt de schijf uitgeworpen. m.i. een vreemd defect. als al gemeld, de brandprogramma's van zowel de media player van win geeft aan goed tewerken en nero expresse van 2017 ook. de schijven blijven echte leeg. de speler werkt wel om af te spelen met een goede cd. en na de laatse poging: lampje knippert, blijft lang op 99% voltooid staan, schijdf wordt uitgworpen maar blijft leeg. opnieuw conclusie: brander werkt dus ondanks melding bij gegevens niet correct. of zie ik nog iets over het hoofd?

het apparaat is tsst corp cddvdw sn-208 ap en ik zie inmiddels een melding dat de driver van de ab versie bij win 10 niet (meer) schijnt te werken. ik zie niets over de ap en ik herinner mij niet dat het eerder niet werkte met win 10 maar ben daar niet zeker van.  mogelijk is het ook de ab versie.