Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gsm
gsm - 05-01-2020 12:30:03
Computers & Telefonie

Windows 7 ultimate upgraden naar windows 10 home/pro

Ik zou liever niet via heidoc.net of iets dergelijks beginnen, terwijl je gewoon direct bij microsoft het hulpprogramma en de iso kunt downloaden.
het juiste hulpprogramma voor het downloaden en branden van een iso bestand op dvd, of nog beter op usb-stick zetten, vind je hier:
https://www.microsoft.com/nl-nl/software-download/windows10" target="_blank">https://www.microsoft.com/nl-nl/software-download/windows10

je moet bij het upgraden naar windows 10 pro de zelfde taal kiezen voor de iso als gebruikt in windows 7.
meestal zijn pc's met 64-bit windows uitgerust, maar als je nog windows 7 32-bit gebruikt, dan moet je dat met windows 10 32-bit bijwerken.

voor je begint moet alle rommel eerst zoveel mogelijk van de pc verwijderd worden.
begin met de virusscanner, ook die van microsoft, te verwijderen.
verder alle cleaners, optimizers, fighters en meer van dat soort ongerechtigheden verwijderen.
voer een schijfcontrole uit.
verwijder de stekkers van alle onnodige externe apparatuur en media uit de pc, zoals printers, scanners en cd's, maar zorg dat de netwerkverbinding wel in orde is.

controleer of er genoeg ruimte vrij is om tijdens de installatie de hele windows 7 map, inclusief alle gebruikersdata als die op dezelfde partitie staat, te kunnen backuppen. de upgrade duurt vrij lang, vooral omdat eerst een map windows.old gemaakt wordt en gevuld met de backup van windows en de data, voordat windows 10 geïnstalleerd wordt.

start de upgrade vanuit een draaiend windows 7 systeem met het uitvoeren van de setup op het installatiemedium.
als bij het begin van de installatie gevraagd wordt naar de productcode, geef dan aan dat je die niet hebt.
de productcode kan indien nodig altijd later nog ingevoerd worden.