Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

er
erky - 06-01-2020 13:06:25
Computers & Telefonie

Windows 7 ultimate upgraden naar windows 10 home/pro

hoi cees60,
er kunnen diverse redenen zijn voor een mislukte update van 7 naar 10.
had je al eens alle drivers up-to-date gebracht? open apparaatbeheer, open de diverse onderdelen door op > te klikken en klik dan met rechts op het apparaat. de rest volgt dan wel. je bent hier wel een uurtje mee bezig... je kunt ook https://www.scancircle.com/nl/scan" target="_blank">scancircle gebruiken. daar kun je vinden welke drivers een update kunnen gebruiken. scancircle is niet altijd perfect, soms is er in een andere taal een nieuwere versie, maar doen wij het hier in nl met een iets oudere. heb je op een apparaat een driehoekje met een geel uitroepteken! dan weet je dat dat ook een belemmering is.

omdat je al op 2 manieren hebt gebrobeerd de upgrade uit te voeren lijkt het dat de downloads goed zijn verlopen, dus zonder schade aan de upgrade-software. dan zit je ook nog met de optie dat je beginpunt windows ultimate is. wordt die versie wel ondersteund voor een overstap naar win10? win ultimate is niet altijd legaal...

tot slot kan het ook heel goed zijn dat de hardware gewoon tekort komt. daarover zijn hier al enige adviezen gegeven. zorg voor tenminste 4gb werkgeheugen, 15gb vrije ruimte op de c-schijf, enz.


als je tenslotte weinig mogelijkheden meer ziet, is een laatste optie om de win10 installatie meerdere keren uit te voeren, maar dan moet je wel aangeven de updates toe te laten tijdens dat proces. eventueel 's nachts laten doorlopen zonder ingrijpen, als de pc langzaam is.
succes,
erky