Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ta
Tarzanhond - 09-01-2020 18:57:58
Garantie & Verzekeringen

Nieuwe pvc-vloer niet naar tevredenheid gelegd: wat kunnen wij hieraan doen?

U heeft recht op een goede vloer.

ten eerste moet u ze aansprakelijk stellen en in de gelegenheid stellen om alsnog de overeenkomst na behoren uit te voeren binnen een redelijk gestelde termijn.
er is sprake van een wanprestatie in de zin van art. 6.74 lid 1 bw het gaat hier om een toerekenbare tekortkoming in de nakoming van de overeenkomst.

dat doet u middels een aangetekende brief waarin u verzoekt om reparatie en dat u als ze daar geen gevolg aan willen geven u de leverancier aansprakelijk stelt uit hoofde van art. 6.74 1 bw  en voor de schade wegens het niet goed aanbrengen van de vloer volgens de maatstaven die hiervoor gelden en bij ingebreke blijven desnoods een andere leverancier/stoffeerder inschakelt en u zal beroepen op art. art. 3.299 lid 1 bw en daarvoor een verzoek bij de kantonrechter zal indienen mochten ze in gebreke zijn en daardoor in verzuim raken.

u via de geschillencommissie, dan wel kantonrechter verzoeken om schadeloosstelling, bij de kantonrechter verzoeken de overeenkomst te ontbinden met volledige terugave van de koopsom, schadevergoeding wegens vermogensschade omdat de vloer niet de waarde heeft die u er aan mocht aan verwachten indien deze wel goed zal zijn gelegd.

p.s. alle bijkomende kosten zoals vervolgschade om de meubels elders op te slaan tijdelijk komen ook voor schadeloosstelling in aanmerking.





.