Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Iv
Ivo W - 10-01-2020 08:22:31
Geldzaken & Recht

Geen buitengewoon verlof bij aangaan van geregistreerd partnerschap

Uw partner heeft recht twee dagen op buitengewoon verlof wanneer hij of zij gaat trouwen. in dit geval gaat uw partner niet trouwen en daarmee bestaat simpelweg de grond voor het buitengewoon verlof niet. dat is geen discriminatie. een heteroseksuele collega zou bij het aangaan van een geregistreerd partnerschap van deze werkgever ook geen buitengewoon verlof krijgen. indien betrokkenen toch graag verlof zouden hebben, dan kan regulier verlof worden aangevraagd en gaat het ten koste van de opgebouwde vakantiedagen. dit reguliere verlof mag de werkgever slechts in zeer uitzonderlijke gevallen weigeren. 

gelijke gevallen -> gelijke behandeling.

alleen wanneer er sprake is van daadwerkelijk trouwen van u en uw partner en de werkgever in dat geval ook geen buitengewoon verlof verleent op basis van uw seksuele geaardheid, ras, geloof of afkomst is er sprake van discriminatie.