Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 18-01-2020 11:16:10
Geldzaken & Recht

Onterecht uitbetaling uwv zorgt voor te veel heffing loonbelasting

Zie deze ifo m.b.t. klachtmogelijkheden. https://www.nationaleombudsman.nl/vraag-en-antwoord/ik-heb-een-klacht-over-het-uwv" target="_blank">https://www.nationaleombudsman.nl/vraag-en-antwoord/ik-heb-een-klacht-over-het-uwv
 uw verhaal is in die zin niet juist geheel juist omdat het uwv aan de belastingdienst meldt middels een verzameluitkeringsopgave het aan u ten onrechte uitgekeerde bedrag aangeeft en ook de daarop ingehouden loonheffing.
dat betekent dat het fiscaal loon mede op basis van die foutieve handeling hoger zal zijn en om die reden ook de aanslag voor inkomstenbelasting en premies.
over het jaar 2020 zal het uwv dan een negatieve opgave doen en zou een en ander vanzelf gecorrigeerd worden.
er kan sprake zijn van het feit dat u dan m.b.t. 2020 door de onterechte handeling in een hogere schijf zou kunnen vallen en daardoor extra teveel.

het lijkt mij bovendien dat de fout nog groter is aangezien men aan u het bruto betaalde bedrag terugvordert. u heeft een netto bedrag ontvangen en dat ook nog eens ten onrechte. (helaas als mosterd na de maaltijd: het was verstandiger geweest om het door u ontvangen bedrag meteen terug te storten als 'ojuiste'en onverplichte betaling'.

een lastig verhaal en het kan m.i. zinvol zijn dat u ook contact opneemt met de belastingdienst, eventueel samen met uw werkgever om dit vooraf en dus m.b.t. uw aangifte voor 2019 al in orde te krijgen. 
hoe dan ook zijn er ook altijd de formele wettelijke bezwaar/beroepsmogelijkheden m.b.t. de belastingaanslag die zal worden opgelegd.
bent u lid van een vakbond, schakel die dan in.