Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

fi
fisbel - 19-01-2020 02:58:16
Geldzaken & Recht

Huurtoeslag

tijger1 schreef:
maar u kunt alsnog schriftelijk, dus niet met een telefoontje, verzoeken om ambtshalve alsnog dat vermogen apart te houden voor de huurtoeslag, als het werkelijk om smartegeld gaat. 

de ambtshalve termijn van 5 jaar geldt uitsluitend voor toeslagen als er een nieuw feit is. bijvoorbeeld als de huurverhogingen niet zijn doorgegeven. particuliere verhuurders geven veelal deze verhogingen niet door aan de belastingdienst, zoals woningbouwverenigingen dat wel doen. in deze situatie heb ik meerdere malen tot 5 jaar terug nog met succes voor cliënten een ambtshalve verzoek toeslagen ingediend.

als er geen nieuw feit is geldt dat er geen bezwaar of herzieningsverzoek meer kan worden ingediend als de beschikking definitief is. (+ 6 weken)

het bezwaar zal worden afgewezen. in mijn bezit is een brief van de belastingdienst met een afwijzing van het herzieningsverzoek. tegen de beslissing van de inspecteur kon overigens nog wel bezwaar gemaakt worden. dit is niet gebeurd. fcdeen zou het advies van tijger1 kunnen opvolgen met als motto: niet geschoten - altijd mis.

geciteerd uit de brief van de inspecteur:
op .......(datum) hebben wij uw verzoek tot herziening van de definitieve berekening van uw huurtoeslag over .... (jaar) ontvangen. wijwijzen uw verzoek af.

in het besluit op de huurtoeslag is in artikel 2c lid 1 het volgende vermeld:
een verzoek als bedoeld in de artikelen 2, eerste lid, 2a, eerste lid, en2b, eerste lid, kan worden gedaan tot het tijdstip dat de toekenning van de huurtoeslag over het desbetreffende berekeningsjaar onherroepelijk is geworden. aangezien de definitieve toekenning huurtoeslag .... (jaar) op .............(datum) onherroepelijk is geworden bent u te laat met uw verzoek om rekening te houden met een bijzonder inkomen. daarom wijzen wij uw verzoek af.