Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 21-01-2020 12:27:45
Geldzaken & Recht

Eén vrije sector woning

Ja, dat kan. in dat geval gold voor die woning dat die o.a. qua puntentelling bij aanvang van uw huur die huur boven de maximale huurgrens van sociale woningen uitkwam. u had die puntentelling kunnen controleren. voor niet sociale woningbouwverenigingen/stichtingen geldt dat zij huren mogen verhogen boven de voor sociale huurwoningen geldende huurgrens en dat kan toen ook al het geval zijn geweest.
indien de woningen gelijkwaardig zijn van oppervlakte/tuinoppervlakte is het alsnog zinvol om alsnog te rade te gaan bij de huurcommissie, zie de verwijzing die @malty al gaf. en als onverhoopt de huurcommissie niet (meer) het juiste adres is, dan rest gang naar de rechtbank, zie dit citaat uit de verwijzing die @malty al gaf: bij onenigheid moet u naar de rechtbank en niet naar de huurcommissie. soms kunt u nog wel https://www.huurcommissie.nl/over-de-huurcommissie/voor-huurwoningen-in-de-vrije-sector" target="_blank">voor advies naar de huurcommissie stappen (niet voor een uitspraak). dit kan alleen als in uw huurcontract staat dat u bij geschillen over huurprijs of servicekosten naar de huurcommissie kunt. (m.a.w. men kan wel voor advies naar de huurcommissie maar niet voor een uitspraak). (grote letters door 'toetsenbord/kopieerprobleem'.)