Rapporteren

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ma
marianne - 23-01-2020 02:21:43
Geldzaken & Recht

Voorlopige aanslag 2020

Er wordt door verschillende forum leden gereageerd op uw vraag of u 2 maal een ( voorlopige) aanslag in éen jaar moet betalen, dat dit niet door een wetswijziging zou komen? het ligt eraan voor wat. om iets duidelijker te zijn, geef ik als voorbeeld mijn eigen situatie. 
als ontvanger van alimentatie moet ik een deel weer afdragen aan de belastingdienst. dar deed ik zoals  vrijwel iedereen , achteraf. in december 2018 kreeg ik een brief dat ik een voorlopige aanslag kreeg voor het jaar 2019. en dat ik dat evt. in een keer of in gedeelten kon betalen. terwijl ik mijn aangifte voor 2018 nog niet eens had ingevuld.  ik dacht dat het een vergissing was dat ik 2019 vooraf moest betalen want  ja de betaling voor 2018 moest ook nog betaald worden. nadat ik gebeld had met de belastingdienst bleek dat een nieuwe (verplichte) regeling per 1 januari 2019. en dat kreeg ik dus 2 weken van te voren te horen. het heeft er dit jaar , voor een keertje maar , volgens de belastingdienst behoorlijk ingehakt want om gelijk nog een antwoord op je vraag te geven. ja ze kunnen je verplichten 2 x per jaar te laten betalen. en ze vinden zichzelf ook nog heel coulant dat je het bedrag in gedeelten mag betalen.
ik weet dat de medewerkers aan de telefoon er ook niks aan kunnen doen dat dit soort regels ineens veranderen omdat de hoge heren en dames van het pluche dit bedenken.... maar degene die de wet wijzigt, heeft waarschijnlijk niet eens door wat hij of zij heeft aangericht...in dat ene jaartje (elke maand van 200 euro leefgeld waar je het meedoen, moest ik 207 euro vooruit betalen!! inderdaad na mijn vaste lasten plus het bedrag van de aanslag hou ik ca. 200 over.