Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gerbera
gerbera - 26-01-2020 10:52:38
Winkels & Webshops

Leesmap.nl opzeggen

De wet van dam;

opzegtermijn van een maand

na de eerste stilzwijgende verlenging mag de consument op grond van de wet van dam op elk moment opzeggen, met een opzegtermijn van een maand. dit geldt ook als de verlenging formeel met meer dan een maand is. men kan dus een verlenging van een jaar krijgen, maar die mag tóch elke maand worden opgezegd. eventuele al vooruit betaalde bedragen voor de rest van dat jaar moeten dan worden terugbetaald.

dit betekent dat u ondanks de door hun gestelde verlenging van 3 maanden gewoon elke maand kunt opzeggen zonder rekening te houden met hun termijn.
zou ze dat maar even duidelijk maken.
lees https://www.iusmentis.com/zakendoen/consumentenrecht/wetvandam-stilzwijgend-opzeggen-verlengen/" target="_blank">hier


kranten en tijdschriften

abonnementen op kranten en tijdschriften vallen ook onder de wet van dam. echter, om de kwetsbare uitgeefindustrie te beschermen in deze economisch moeilijke tijden is hier een iets soepeler regel voor de uitgever opgenomen. een abonnement op krant of tijdschrift mag niet per maand maar per drie maanden worden opgezegd, waarbij de consument uiterlijk moet opzeggen tegen het einde van de tweede maand van de verlenging. doet hij dat niet, dan zit hij weer drie maanden vast aan het abonnement.

de vraag is of een leesmap ook onder tijdschriften valt, omdat het meestal om oudere bladen gaat. in elk geval dienen ze de mappen tot die tijd gewoon te leveren.


https://www.iusmentis.com/zakendoen/consumentenrecht/wetvandam-stilzwijgend-opzeggen-verlengen/" target="_blank">