Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ne
neodutchio - 29-01-2020 08:26:01
Geldzaken & Recht

Huur betalen aan zussen na overlijden moeder tot huis verkocht is?

Na het overlijden van uw moeder is het huis eigendom geworden van de erfgenamen. dus uw zussen en u zijn evenredig eigenaar. samen moet er dan ook beslist gaan worden wat er met het huis gaat gebeuren. nu zijn namelijk alle erfgenamen verantwoordelijk voor het huis.
u verteld niet hoe lang het geleden is dat uw moeder overleden is. u praat over terug werkende kracht. bedoeld u daar mee zo lang dat u daar woont, of sinds het overlijden van uw moeder? dat er een periode zit tussen het overlijden en het huis op naam zetten is niet zo vreemd. daar hoeft ook geen geld tegenover te staan aan de zussen. stel dat het huis extern verkocht zou worden, dan zou er ook geen huurgeld ontvangen worden.
maar stel dat uw moeder al langere tijd geleden overleden is, dan woont u in een huis waarvan u mede eigenaar bent. de andere eigenaren kunnen dan overeenkomen dat er huur betaald moet worden.
maar ja, alles valt of staat met de duur sinds het overlijden.