Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ev
evertgd - 29-01-2020 14:07:39
Geldzaken & Recht

Huur betalen aan zussen na overlijden moeder tot huis verkocht is?

Ik begrijp, dat u het huis van uw moeder gaat kopen en na het overlijden van uw moeder tot aan de koop gewoon in het huis blijft wonen. de redenatie van uw zussen snap ik dan totaal niet. dat u het huis koopt, heeft voor hen tal van voordelen: geen makelaar hoeven inschakelen, geen advertentiekosten, geen lange wachttijd voor de verkoop en dat het verkocht wordt is zeker.

de juridische strijd zou ik in dit geval nog even niet aangaan. dat kan altijd nog, als u het huis hebt gekocht. wel is van belang: hoe lang is de periode dat u in het huis woont, tot u het hebt gekocht? als dat een paar maanden is, waar hebben uw zussen het dan over? als u pas in staat bent om het huis na pakweg een jaar of anderhalf jaar pas te kopen, is het niet onredelijk om voor de woning een bedrag aan huur te betalen. al zou ik het wel logisch vinden dat u dan een alleszins redelijke huur betaalt, met aftrek uiteraard van het deel dat u toekomt.

een andere overweging is, dat u uw zussen vraagt of zij tot aan de verkoop het vruchtgebruik van de woning willen toekennen. dat houdt in: u mag de woning gratis bewonen, maar alle lasten, zoals gas, water licht etc. komen voor uw rekening.