Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 14-12-2005 16:50:55
Computers & Telefonie

Raid 0 p4c800e-deluxe

goed te horen dat je verder bent gekomen, top!


t.a.v. de promise, ik heb hier wat minder ervaring mee. ik heb eerder een promise raid0 configuratie gebouwd, en dat ging op zich ook redelijk eenvoudig al was het lastiger dan de ich5r.



wat voor een disks heb je aangesloten? 2 sata, 2 pata of een mix? essentieel is opmerking 3 op pagina 5-26 van de manual. om hier wijs uit te worden moet je toch wel puzzel kampioen zijn, maar volgens mij werkt het in ieder geval met 2 sata disks. als je pata disks gebruikt check dan even de master/slave settings.
tijdens het booten dient de fasttrack utility op te starten (zoniet dan enable deze in de bios). ik neem aan dat die netje meldt dat de status 'functional' aangeeft. zoniet, volg dan de stappen zoals omschreven bij de fastbuild utility
niet vergeten: je moet nog een (of meerdere) partitie definieeren. dit kan met fdisk of vanuit windows. in windows moet je in ieder geval de promise driver installeren (staat op de cd van het moederbord)

volgens mij zou het zo moeten gaan werken. in ieder geval, ik denk dat user gelijk heeft dat  tweakers.net een beter forum is voor dit soort vragen. het is sowieso een meer gebruiksvriendelijk forum :-)


success