Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 04-02-2020 18:04:53
Geldzaken & Recht

Belasting op uitkering

Uw probleem zit naar alle waarschijnlijkheid in het feit dat u mogelijk bij beide uitkeringen de heffingskorting laat toepassen waardoor de uitkerende instanties te weing loonheffing inhouden. het lijkt er dus erg veel op dat u zelf de veroorzaker bent door het niet goed letten op de belastingwetgeving in deze.
op het moment dat wordt geconstateerd dat er door het samentellen van uw fiscaal belaste uitkeringen er te weinig loonheffing is ingehouden door de reden als al genoemd, bent u, hoe vervelend het ook is, 'het haasje' bij de vaststelling van uw inkomstenbelasting en premies.
het is dus niet de belastindienst die u leegzuigt en ook m.i. uw zorgverzekeraar niet.
als u van mening bent dat u ten onrecht een wia uitkering ontvangt (u bent daarin weggeduwd stelt u), dan is daar altijd bezwaar tegen mogelijk.
het lijkt mij uitermate zinvol dat u bij de belastingdienst verzoekt om een betalingsregeling.

en lees vooral dit: https://bieb.knab.nl/inkomsten-uitgaven/loonheffingskorting-toepassen-ja-of-nee" target="_blank">https://bieb.knab.nl/inkomsten-uitgaven/loonheffingskorting-toepassen-ja-of-nee

en nog een ps. in ons land krijgen mensen die door omstandigheden niet meer kunnen werken een uitkering op basis van daarvoor in ons land geldende wet- en regelgeving. er zijn ook veel landen waar dat niet het geval is en anderen, vooral wel nog werkenden, bijdragen aan het inkomen dat u toch krijgt.!