Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tijger1
tijger1 - 04-02-2020 19:06:30
Geldzaken & Recht

Belasting op uitkering

wat een samenraapsel van niets met elkaar van doen hebbende toestanden.

als het percentage van uw arbeidsongeschiktheid verlaagd is, met als gevolg daarvan een lagere uitkering, kunt u daartegen bezwaar aantekenen en daarna eventueel beroep aantekenen.

het uwv is helemaal niet aan het bezuinigen en ze flikkeren al helemaal niemand uit een uitkering om te bezuinigen. dat u minder krijgt komt door die keuring. 



u houdt € 93 per week over om van te eten en dergelijke. misschien is het dan verstandig om eens naar uw vaste lasten te kijken, of die niet wat omlaag kunnen.

u wordt ook helemaal niet "lekker" belast door de belastingdienst. als u uw inkomen direct van één instelling had gekregen, had u gewoon per maand minder netto gehad. 


 


die nabetaling komt doordat u met beide inkomens samen boven een grens uitkomt, van waaraf de loonheffingskorting stukje bij beetje wordt afgebouwd. 

u hebt dan ook nog voor een superdure zorgverzekering gekozen. nu niets meer aan te doen, maar het is verstandig daar eind november nog eens naar te kijken.

u wordt dus door niemand weggeduwd en ook niet leeggezogen.

maar wat ik in uw verhaal mis, is het volgende.

u bent met zijn tweeën. partner heeft geen inkomen of wil geen inkomen vergaren? heeft hij of zij geen inkomen, dan volgt er toch maandelijks aan haar of hem een uitbetaling van de loonheffingskorting?

u vertelt niet hoeveel zorgtoeslag u iedere maand ontvangt. of hebt u dat niet aangevraagd?



hebt u een huurhuis, dan krijgt u toch ongetwijfeld huurtoeslag?

en dan uw vraag hoe u kunt voorkomen dat u een jaar later moet nabetalen. dat is simpel te regelen door het aanvragen van een voorlopige aanslag. dan kunt u het bedragje wat u na moet betalen in ca. 10 termijnen voldoen. 



even inloggen bij mijnbelastingdienst, de gegevens invullen en de voorlopige aanslag wordt opgelegd.