Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 05-02-2020 10:01:00
Geldzaken & Recht

Belasting op uitkering

Beste @ijpe, u kreeg al heel veeln reacties met inhoud die aangeeft dat uw beleving in deze de nodige vraagtekens oproept omdat er uit uw relaas overduidelijk is op te maken dat op basis van het voor u vastgeslede fiscale inkomen, vastgesteld op basis van uw aangifte er sprake is geweest van het ingehouden zijn van de weinig loonheffing. daar kunnen een aantal redenen voor zijn waaronder het toepassen van de loonheffingskorting op meerdere uitkeringen. u gaf aan dat dat niet het geval is. dan is er een andere reden die hoe dan ook tot gevolg heeft gehad dat de inspecteur heeft geoordeeld, op basis van uw aangifte en ook van de instanties ontvangen informatie dat u een naheffingsaanslag (over meerdere jaren?) ontving.

hoe dan ook bent u altijd zelf verantwoordelijk voor het doen van een juiste aangifte en zeker als er sprake is van arbeidsongeschiktheid kan dat lastig zijn en is niet uit te sluiten dat u bepaalde wel degelijk mogelijke aftrekposten over het hoofd heeft gezien. omdat u aangeeft over weinig financiële middelen beschikt kan het inschakelen van een belastingadviseur te kostbaar voor u zijn en vandaar de verwijzing naar sociale hulpverlening. (senioren organisaties en vakbonden hebben ook vrijwillige maar ook gecertificeerde adviseurs).

uw beleving dat de uwv u in een wia situatie 'heeft geflikkerd' is helaas en spijtig ook uw beleving terwijl daar geen sprake van kan zijn. maar hoe dan ook is er altijd bezwaar en / of beroep mogelijk al zal de uitkomst daarvan naar mijn mening, ik zie ook van anderen, geen succes voor u hebben en kan u mogelijk nog meer verbitterd maken. ook dat is een reden voor mij om mijn advies om hulp in te schakelen te herhalen. dit soort belevingen dragen m.i. zeker niet bij aan uw gezondheid.