Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gerbera
gerbera - 10-02-2020 11:11:02
Geldzaken & Recht

Belasting op uitkering

dus nogmaals zou ik het totale geldbedrag van 1 instantie krijgen dan hoef ik geen belasting te betalen maar ik krijg nu het totale bedrag van 2 instanties en daar is de belasting gevoelig voor en moet daardoor belasting betalen.

en deze redenatie kan ik niet volgen, het gaat er niet om wie uitkeerd maar om de hoogte van het bedrag waarover belasting betaald moet worden. en het lijkt mij niet dat het uwv nog eens gaat berekenen hoeveel belasting en premie u over uw aanvulling moet betalen. wat uw wenst is dat u  uw geld van het pensioenfonds ook via het uwv ontvangt maar dan nog worden beide bedragen bij de jaaropgave opgeteld en komt u boven de inkomensgrens waardoor u alsnog moet bij betalen. verder is het begrijpelijk dat het pensioenfonds rechtstreeks aan u uitbetaald, zij immers moeten u, en niet aan het uwv,  eind van het jaar een  jaaropgave verstrekken en zouden dan eerst bij het uwv moeten controleren of u het geld ook daadwerkelijk heeft ontvangen.
al met al lijkt het mij dat u hier voldoende info heeft gehad hoe het nu werkelijk is, dus doe er uw voordeel mee.