Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Iv
Ivo W - 15-02-2020 16:45:35
Auto & Vervoer

Oprit wordt geblokkeerd door auto

Allereerst is het niet toegestaan om stil te staan op de stoep. 
daarnaast is het verlaten van de rijbaan, net als het uitrijden van een oprit, een bijzondere verrichting. 

ik verwacht dat wanneer het er op aan komt, hier sprake zal zijn van een gedeelde aansprakelijkheid.

als laatste wil ik ts en ieder ander die een oprit heeft haaks op de rijbaan, of gebruik maakt van parkeervakken haaks op de rijbaan een gouden tip geven die bijdraagt aan de veiligheid en risico op schades enorm beperkt:
rij altijd vanaf de rijbaan achteruit de oprit of het parkeervak in. bij achteruitrijden vanaf de rijbaan de oprit op, heb je rondom goed zicht op het overige verkeer. vervolgens kun je vooruit rijdend de oprit of het parkeervak weer verlaten. ook dan heb je goed zicht op het overige verkeer.

wanneer je zoals ts vooruit de oprit op rijdt, heb je op dat moment weliswaar goed zicht op het verkeer. maar ontbreekt goed zicht wanneer je achteruitrijdend de oprit of het parkeervak weer moet verlaten. helaas wordt dit principe van 'achteruit er in, vooruit er uit' niet aangeleerd bij lessen voor rijbewijs b. pas bij rijbewijs be en c werd ik hier op gewezen (vanwege het nog grotere veiligheidsbelang om het zo te doen)