Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Gr
Grunn1 - 18-02-2020 12:24:20
Computers & Telefonie

Roamingkosten door t- mobile internet tijdens mijn verblijf in de winter in spanje.

Voorwaarden roam like home

vanaf 13 juni 2017 worden er door t-mobile in de eu geen extra roamingkosten meer in rekening gebracht en zijn de kosten gelijk aan het nationale tarief. het uitgangspunt van de roaming regulering is om periodiek reizen te ondersteunen maar niet om permanent roaming mogelijk te maken. de europese commissie heeft daarom voorzorgsmaatregelen opgesteld voor mobiele operators om onredelijk gebruik te voorkomen. t-mobile kan onredelijk gebruik vaststellen op basis van de verhouding tussen nationaal- en internationaal (roaming) aanwezigheid en verbruik. het uitgangspunt is dat je meer tijd in nederland moet besteden dan in het buitenland, of je de dienst(en) meer in nederland moet gebruiken dan in het buitenland. in dit geval is er sprake van redelijk gebruik. er is sprake van onredelijk gebruik van de dienst(en) als je gedurende een periode van minimaal vier maanden méér tijd buiten nederland, maar in de eu doorbrengt en méér verbruik vertoont in de eu dan in nederland. elke dag waarop je je aanmeldt op het netwerk van t-mobile in nederland geldt als een dag in nederland.



dus ja het is terecht dat tmobile dit doet. en ja tmobile geeft dus in de voorwaarden heel duidelijk aan wat wel en niet mag en het is aan u om de voorwaarden zelf door te lezen.