Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

t.

Hibitane & chloorhexidine keeltabletten

Dag, ook ik baal ervan dat ze er niet meer zijn, tenminste niet in nederland. de tabletten waren goedkoop en zelfs bij de hema te koop: 20 tabletten voor 2 euro meende ik.
beginnende keelpijn? paar zuigtabletten om de paar uur en weg is de keelpijn. komt door de werking van de chloorhexidine, doodt bacterien ( gram positieve en gram negatieve). ik heb overal gezocht kon ze niet vinden.
las ergens een artikeltje dat het middel te weinig concurentie heeft in nederland en daarom uit de markt is gehaald. onbegrijpelijk.
nu is er wel weer een alternatief: strepfen, alleen belachelijk duur: 16 tabl voor € 6,09 bij medisafe (https://www.medicsafe.nl/artikel/strepfen-hibitane-zuigtabletten.html" target="_blank">https://www.medicsafe.nl/artikel/strepfen-hibitane-zuigtabletten.html), weet niet of het goed werkt.
ik heb ook bij mijn apotheek gevraagd, wisten niet waarom het uit de handel is gehaald, maar wees mij erop dat ik ook een mondspoelwater met chloorhexidine kan gebruiken: bij beginnende keelpijn dan even gorgelen en niet doorslikken natuurlijk. is alleen erg duur. google maar eens. 
een fles is na het openen tot 1 jaar nog te gebruiken volgens de apotheek.
dus hema: sla je slag!