Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jo
johanvos - 21-02-2020 15:22:56
Vrije tijd & Tuin

Fit for free prijsverhoging

Ik heb precies hetzelfde probleem.
de volgende brief naar fff gestuurd

sinds ongeveer 2009 ben ik lid van fit for free. jaarlijks betaal ik de contributie rond medio september.
omstreeks april 2019 hoorde ik van een bekende dat er een begin van dat jaar een prijsverhoging was doorgevoerd. dit heb ik nagevraagd bij de toenmalige clubmanager. hij heeft het een en ander nagevraagd bij de financiële administratie en liet mij weten dat mijn contributie niet verhoogd zou worden. in september van dat jaar bleek dit ook zo te zijn (zie bijlage). de omschrijving is 16-09-2019 / 15-09-2020, duidelijk voor een jaar dus.
het verbaasde mij enigszins dat ik zag dat er 4 februari van dit jaar opeens  47,48 euro zou worden afgeschreven van mijn rekening. ik heb hierop onmiddellijk de financiële administratie gebeld voor opheldering.
na enig overleg met de back-office werd mij meegedeeld dat er blijkbaar een fout was gemaakt en dat de incasso niet terecht was. op mijn vraag wanneer ze het bedrag zouden terug storten werd mij gezegd dat het waarschijnlijk het snelste was om de incasso te storneren. dit heb ik de dag erna gedaan. na acht dagen echter wederom een incasso met 1 euro verhoging. wederom gestorneerd. na zeven dagen weer hetzelfde.  
op 20 februari j.l. maar weer gebeld om opheldering en toen kreeg ik een heel ander verhaal te horen. het betreft een prijsverhoging. 
dit werd 21 februari nog eens bevestigd  aan de balie van de vestiging arnhem-noord. 
ik ben zeer ongelukkig met de gang van zaken.
allereerst omdat ik een contract met fit for free heb die stilzwijgend elk jaar wordt verlengd met een looptijd van medio september tot medio september van het opvolgend jaar..
mij lijkt het op zich niet vreemd om een prijsverhoging door te voeren, maar dan wel op de verval datum van het contract en niet halverwege het contract en dan nog wel zonder aankondiging en met een onbegrijpelijke verhoging van ruim 40 procent. 

ik zie uw reactie tegemoet 
met vriendelijke groet,
johan vos
ben benieuwd.