Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sira
sira - 21-02-2020 19:44:39
Winkels & Webshops

Problemen met bestelling van planten

Zijn het inderdaad orchideeën? dan is uitdroging haast onmogelijk. ik heb in de keuken al ruim 3 maanden orchideeënstekken liggen (zonder grond en zonder water), maar van uitdroging is geen sprake.
advies: plant en verzorg ze, ook de beide delen van de afgebroken stek. goede kans dat ze toch nog leven. gebruik wel orchideeëngrond, want in gewone kamerplantengrond zitten teveel meststoffen. een orchidee is een parasitaire plant en heeft daarom weinig verzorging en voeding nodig. ik geef mijn planten 1x in de 2 weken een beetje water.

het kan wel zijn dat het tijdens de verzending te koud is geweest. de orchideeën komen per slot van rekening uit de kas en dan is de overgang naar de kou te groot. een kas wordt gelijkmatig verwarmd met een hoge luchtvochtigheid en in een transportbusje is de temperatuur dan veel te laag.

mochten er overigens liefhebbers in de omgeving van eck en wiel (betuwe) wonen, de stekken die ik hier heb liggen, mogen gratis afgehaald worden. het betreft hier de kleinbloemige, roze/lila cattleya orchidee. bloeit nagenoeg het hele jaar door.
indien interesse, laat het me even weten. de vraag is alleen hoe, want privéberichten zijn hier niet mogelijk.