Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Elektrische step ( rocket e scooter) binnen 1 dag gebruik kapot .

Als al aangegeven is in dit geval de consumentenbescherminswetgeving van toepassing die inhoudt dat een verkoper verantwoodelijk is voor het leveren van een deugdelijk product. indien er defect optreedt dient er sprake te zijn van reparatie en dient als het euvel zich binnen 6 maanden voordoet de verkoper te bewijzen dat het euvel niet aan u (uw zoon) ligt. en daar ligt dan kennelijk de 'crux'. dat verkeerd gebruik de oorzaak zou zijn moet worden bewezen!

ik geef u nog enkele links waaronder naar de geldende wetgeving: https://www.acm.nl/nl/onderwerpen/verkoop-aan-consumenten/wet--en-regelgeving/wetten-en-regels-voor-verkoop-aan-consumenten" target="_blank">https://www.acm.nl/nl/onderwerpen/verkoop-aan-consumenten/wet--en-regelgeving/wetten-en-regels-voor-verkoop-aan-consumenten  en  www.wetboek-online.nl/wet/bw7/17.html

http://www.wetboek-online.nl/wet/bw7/18.html" target="_blank">www.wetboek-online.nl/wet/bw7/18.html


http://www.wetboek-online.nl/wet/bw7/20.html" target="_blank">http://www.wetboek-online.nl/wet/bw7/20.html wen evt verder


http://www.wetboek-online.nl/wet/bw7/21.html


http://www.wetboek-online.nl/wet/bw7/22.html


http://www.wetboek-online.nl/wet/bw7/23.html


http://www.wetboek-online.nl/wet/bw7/24.html
http://www.wetboek-online.nl/wet/bw7/25.html

u heeft dus feitelijk niets van doen met fabrieksgarantie. wel is het zo, dat als al gezegd een dergelijke step niet op de openbare weg mag worden gebruikt en valt een bekeuring bij handhaving mogelijk hoger uit en dat afgezien van het feit dat er mogelijk ook geen sprake is van uitkering door een verzekeraar bij een ongeval.