Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

freya
freya - 15-12-2005 13:09:59
Computers & Telefonie

Explorer en outlook express problemen

er van uit gaande dat je xp home op de pc hebt staan en dat je een xp home cd hebt kunnen er eigenlijk twee mogelijkheden zijn waarom die versie controle misgaat. of er staat in het register een verwijzing van de bronbestanden naar een map op de harde schijf die er niet is, of de verwijzing staat naar een verkeerde driveletter. dit laatste kan gebeuren wanneer er na de installatie van windows er bv. een harde schijf is bijgeplaatst waardoor de oorspronkelijke driveletter van de cd-rom niet meer dezelfde is.


stel dat de driveletter van de cd-rom speler e: is, ga dan als volgt te werk.


start de registereditor via start -> uitvoeren -> vul in: regedit -> knop: <ok>.  ga in het linker venster naar hkey_local_machine\software\microsoft\windows\currentversion\setup en kies in het rechter scherm sourcepath. als het goed is staat daar de verwijzing naar de bronbestanden. (in dit geval zou het dan e: moeten zijn) controleer of deze juist is en wijzig die anders. sluit de registereditor af, start de pc opnieuw op en probeer de sfc /scannow opnieuw.


freya