Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jv
jvandemerwe - 26-02-2020 13:14:12
Geldzaken & Recht

De “ nr 1 “ diner bon ter waarde van € 125 ,= is minder dan een maand verlopen.

Ik heb zelf ook zo'n geval waar de diner cadeau kaart 11 dagen was verlopen. als coulance kreeg ik de diner korting kaart, waar je bij een veel kleiner aanbod aan restaurants, 25% korting krijgt op de rekening. deze bon kun je ook kopen voor 34,95 en is een jaar geldig.

mijn bon was 75 euro en deze is dus door de schenker betaald. dus volgens mij is dit een debetkaart met een waarde van 75 euro. en als deze verloopt, hoe goed de voorwaarden ook worden gevolgd, wordt er zonder coulance gewoon 75 euro "gestolen" door de organisatie die de kaart uitgeeft.

natuurlijk heeft de wetgever hier weer een ander idee over, maar volgens mij is dit gewoon diefstal. waarom zou de waarde moeten verlopen? het vertegenwoordigd toch gewoon 75 harde euros. 

ik moet zeggen dat ik die reacties niet begrijp als "eigen schuld dikke bult", want als burger moeten we helemaal niet met een dinerkaart-achtige situatie worden opgezadeld. ik vind dat wij als consument veel meer mogen verwachten van de wetgever om dit soort malafide (verlooptijd) praktijken te voorkomen. een cadeaukaart met harde valuta moet net zo lang geldig zijn als de valuta die het representeert.

er zijn uitzonderingen denkbaar, maar geld is geld, of het nu in een plastic kaartje zit of niet.